Recept
« Terug naar recepten
Zalmpasteitje met savooiekool
PT45M
Zalmpasteitje met savooiekool
Een heerlijk zalmpasteitje met savooiekool recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
culinair koken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmpasteitje met savooiekool te bereiden
Zalmpasteitje bereiden
Zalm ontdoen van graten en vel
De zalm pureren (in blender), eiwitten toevoegen en mengen
Kruiden met cayennepeper, zout en citroen
Afwerken met 0,5 dl room
In een beboterd vuurvast potje schikken
In een warmwaterbad in de oven laten garen (30 minuten) op 175 °C
Savooibladeren wassen en koken in gezouten water
4 rondes uitsteken en de rest pureren
Savooiepuree mengen met 1 dl room, afsmaken en zeven
Afwerking
Savooieblad op het bord schikken
Hierop het zalmpasteitje leggen
Versieren met de sausen, zalmeitjes, partje tomaat en de peterselie
Een lijntje warme verse room brengt de mooie kleurschakering
Zalm ontdoen van graten en vel
De zalm pureren (in blender), eiwitten toevoegen en mengen
Kruiden met cayennepeper, zout en citroen
Afwerken met 0,5 dl room
In een beboterd vuurvast potje schikken
In een warmwaterbad in de oven laten garen (30 minuten) op 175 °C
Savooibladeren wassen en koken in gezouten water
4 rondes uitsteken en de rest pureren
Savooiepuree mengen met 1 dl room, afsmaken en zeven
Afwerking
Savooieblad op het bord schikken
Hierop het zalmpasteitje leggen
Versieren met de sausen, zalmeitjes, partje tomaat en de peterselie
Een lijntje warme verse room brengt de mooie kleurschakering