Recept
« Terug naar recepten
Zalm in een witloofjasje
PT40M
Zalm in een witloofjasje
Een heerlijk zalm in een witloofjasje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm in een witloofjasje te bereiden
Oven voorverwarmen op 200 gr.
Witloof in de helft snijden, bittere kern verwijderen en kruiden met viskruiden en even bruin opbakken in boter.
Haal uit de pan en besmeer met de siroop, leg op een gedeelte van het witloof een gekruid stukje zalm vervolgens terug witloof en prik vast. Leg de belegde witloof stronkjes in een beboterde vuurvaste schotel en bak deze gaar in de oven +/- 30 minuten.
Voor de saus: hak de zalm zeer fijn.
Sjalotje fijn hakken.
Broccoli zeer fijn snijden.
Stoof dit alles even aan in boter en kruid goed af.
Voeg de room toe en laat op een zacht vuur even sudderen.
Mix dit alles en warm goed op, niet laten koken.
Voor het serveren de zeer fijn gesneden zalm ( rauw ) toevoegen.
Aardappelen beetgaar koken, afgieten en pureren.
Sjalotjes en peterselie zeer fijn snijden.
Stoof deze aan in een beetje boter en voeg bij de puree evenzeer de luikse siroop. Meng dit alles zeer goed.
Neem spuitzak met mondje, vul met puree en maak twee torentjes.
Zet deze even onder de grill voor een bruin tintje.
Serveer alles zeer warm op bord.
Witloof in de helft snijden, bittere kern verwijderen en kruiden met viskruiden en even bruin opbakken in boter.
Haal uit de pan en besmeer met de siroop, leg op een gedeelte van het witloof een gekruid stukje zalm vervolgens terug witloof en prik vast. Leg de belegde witloof stronkjes in een beboterde vuurvaste schotel en bak deze gaar in de oven +/- 30 minuten.
Voor de saus: hak de zalm zeer fijn.
Sjalotje fijn hakken.
Broccoli zeer fijn snijden.
Stoof dit alles even aan in boter en kruid goed af.
Voeg de room toe en laat op een zacht vuur even sudderen.
Mix dit alles en warm goed op, niet laten koken.
Voor het serveren de zeer fijn gesneden zalm ( rauw ) toevoegen.
Aardappelen beetgaar koken, afgieten en pureren.
Sjalotjes en peterselie zeer fijn snijden.
Stoof deze aan in een beetje boter en voeg bij de puree evenzeer de luikse siroop. Meng dit alles zeer goed.
Neem spuitzak met mondje, vul met puree en maak twee torentjes.
Zet deze even onder de grill voor een bruin tintje.
Serveer alles zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.