Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: scampi's met witloof, tomaat en puree
PT45M
Dagschotel: scampi's met witloof, tomaat en puree
In België wordt jaarlijks gemiddeld 7 kg per persoon gegeten. Witloof is er de op één na meest gegeten groente. In Nederland eet men gemiddeld 3,2 kg per jaar en komt witloof op de derde plaats. Ook in Frankrijk behoort witloof tot de favorieten. Daar verorbert men per jaar gemiddeld 3,5 kg per persoon en komt de groente op de vierde plaats.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: scampi's met witloof, tomaat en puree te bereiden
- Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water. Tomaat in vier snijden verwijder het vruchtvlees houd de partjes aan de kant voor afgarnering. Witloof halveren en in boter gekruid met peper, zout en muskaatnoot beetgaar bakken. Sjalotje fijn snijden. Scampi's met viskruiden kort krokant aanbakken. Het vruchtvlees van de tomaat fijn snijden deze samen met de sjalot even opbakken voeg de eieren toe en roer alles goed onder elkaar deze evenzeer kruiden met de viskruiden. De eimassa mag mag nog smeurig zijn. Aardappelen pureren de eimassa eronder mengen. Serveer alles zeer warm op bord ( foto ) en zet even onder de grill. Voor het serveren afwerken met de grijs garnalen en fijn gehakte peterselie.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.