Recept
« Terug naar recepten
Zalmrolletjes in romige knoflooksaus
PT20M
Zalmrolletjes in romige knoflooksaus
Een heerlijk zalmrolletjes in romige knoflooksaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmrolletjes in romige knoflooksaus te bereiden
• 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
• 100 gram verse spinazie
• 8 plakken dunne verse zalmfilet van 50 gram
• 25 gram boter
• een halve citroen uitgeperst
• zout en peper
Bereiden
Pureer de spinazie in een blender of keukenmachine en meng er 2-3 eetlepels Boursin Cuisine door. Spreid de plakken zalm uit en wrijf ze in met wat zout en peper. Strijk het spinaziemengsel erover uit en rol de plakken zalm stevig op. Zet ze vast met een cocktailprikker. Verwarm de boter in een koekenpan en leg de zalmrolletjes erin. Roer de rest van de Boursin Cuisine door het bakvet en smoor de zalmrolletjes in 4-6 minuten zachtjes gaar, keer ze regelmatig. Breng de saus op smaak met de uitgeperste citroen.
Serveer tips
Zalmrolletjes zijn erg lekker met pasta of aardappelpuree en broccoli.