*Je kunt het dus gebruiken als smeersel op crackers, brood, enz.
*Je kunt het doen in kleine harde kuipjes als amuses.
*Je kunt het wikkelen in bv plakken gerookte zalm als "bonbon".
Recept
« Terug naar recepten
Zalmsmeersel
PT85M
Zalmsmeersel
Een heerlijk zalmsmeersel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
85 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Sauzen & dressings - Koud
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmsmeersel te bereiden
1).Breng in een hoge pan (met veel diepgang dus) het water met de wijn aan de kook. Doe daar in ui, knoflook, prei, selderij, purut, laurier,
peperkorrels, citroen in plakken. Laat dit een kleine 30 minuten sudderen.
2).Doe de zalm in het kokende bad en haal de pan van het vuur af en laat dit 15 minuten staan. Haal de zalm uit het kookvocht en koel af in de ijskast (pan met kookvocht mag weg).
3).Doe de zalm in een blender en draai een gladde massa hiervan.
4).Draai dan de olie en de crême fraîche er door tot een homogeen smeersel. Roer hier met een spatel de bieslook door en zet weer koel weg voor gebruik.
peperkorrels, citroen in plakken. Laat dit een kleine 30 minuten sudderen.
2).Doe de zalm in het kokende bad en haal de pan van het vuur af en laat dit 15 minuten staan. Haal de zalm uit het kookvocht en koel af in de ijskast (pan met kookvocht mag weg).
3).Doe de zalm in een blender en draai een gladde massa hiervan.
4).Draai dan de olie en de crême fraîche er door tot een homogeen smeersel. Roer hier met een spatel de bieslook door en zet weer koel weg voor gebruik.
beertje36 zegt: