KookJij

Zalmsoep

Een heerlijk zalmsoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Noorwegen
Keuken: Europese
Bron: vis en vis
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalmsoep te bereiden

Fruit de sjalot in boter. Voeg bouillon, wijn en aardappel toe.
Laat 10 min. zachtjes koken met het deksel op de pan.
Bak de spekblokjes krokant, laat uitlekken.
Doe de stukjes zalm in de soep, breng alles aan de kook en laat nog 1 min. koken.
Haal de pan van het vuur, wacht nog ca. 3 min. en roer de spekblokjes, room en dille door de soep (de vis gaart na in de hele vloeistof).
Verdeel de soep over de borden en garneer de verse dille

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ChefBrian

ChefBrian zegt:
Ik zal morgen ff zalmsoep maken en kaassoep moet ook heel lekker zijn.
feyenoordmama

feyenoordmama zegt:
heerlijk soepje...
het was mijn openingsrecept tijdens mijn visavond op kerstdag .
geweldig lekker!