Recept
« Terug naar recepten
Zalmsoep
PT30M
Zalmsoep
Een heerlijk zalmsoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Noorwegen
Keuken:
Europese
Bron:
vis en vis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmsoep te bereiden
Fruit de sjalot in boter. Voeg bouillon, wijn en aardappel toe.
Laat 10 min. zachtjes koken met het deksel op de pan.
Bak de spekblokjes krokant, laat uitlekken.
Doe de stukjes zalm in de soep, breng alles aan de kook en laat nog 1 min. koken.
Haal de pan van het vuur, wacht nog ca. 3 min. en roer de spekblokjes, room en dille door de soep (de vis gaart na in de hele vloeistof).
Verdeel de soep over de borden en garneer de verse dille
Laat 10 min. zachtjes koken met het deksel op de pan.
Bak de spekblokjes krokant, laat uitlekken.
Doe de stukjes zalm in de soep, breng alles aan de kook en laat nog 1 min. koken.
Haal de pan van het vuur, wacht nog ca. 3 min. en roer de spekblokjes, room en dille door de soep (de vis gaart na in de hele vloeistof).
Verdeel de soep over de borden en garneer de verse dille
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
feyenoordmama zegt:
het was mijn openingsrecept tijdens mijn visavond op kerstdag .
geweldig lekker!
ChefBrian zegt: