Dien direct op met bv friten en mayonaise en een bak sla.
NOOT: Ook andere vis kan gebruikt worden: Snapper,
zeeduivel, zalm, koolvis,enz.
Recept
« Terug naar recepten
Zeebaars à la Livorno
PT40M
Zeebaars à la Livorno
Een heerlijk zeebaars à la livorno recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Vrienden uit Italie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeebaars à la Livorno te bereiden
*Verhit de olie in een flinke koekepan en laat daarin de uien en knoflook glazig worden. Voeg dan toe de klein gesneden pancetta en bak iets uit. Voeg de peterselie toe.
*Dan er bij voegen de tomaat, de olijven, kappertjes en de 4 glazen wijn. Laat dit iets inkoken.
*Doe er dan bij een 120 cc bouillon (kip, groente, vlees, vis, maakt niet zo erg uit, wel aub zoutarm) bij en laat weer iets inkoken. Houd dit even warm.
*Nu de ovenschaal inboteren en de visfilets in de schaal passen.
*Giet nu het "soepje" uit de koekepan over de moten vis en schuif de schaal in de voorverwarmde oven.
*Na 12 minuten de schotel uit de oven halen. De vis moet niet door en door gegaard zijn.
*Dan er bij voegen de tomaat, de olijven, kappertjes en de 4 glazen wijn. Laat dit iets inkoken.
*Doe er dan bij een 120 cc bouillon (kip, groente, vlees, vis, maakt niet zo erg uit, wel aub zoutarm) bij en laat weer iets inkoken. Houd dit even warm.
*Nu de ovenschaal inboteren en de visfilets in de schaal passen.
*Giet nu het "soepje" uit de koekepan over de moten vis en schuif de schaal in de voorverwarmde oven.
*Na 12 minuten de schotel uit de oven halen. De vis moet niet door en door gegaard zijn.