Recept
« Terug naar recepten
Zeebaars met venkel en sherry-saus
PT35M
Zeebaars met venkel en sherry-saus
Een heerlijk zeebaars met venkel en sherry-saus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeebaars met venkel en sherry-saus te bereiden
Stoom de zeebaarsfilets gaar (5 minuten met folie afgedekt in de oven op 200°C of in een stoommandje) en kruid met peper en zeezout.
Snipper de venkel en 1 sjalot fijn, stoof ze gaar op zacht vuur, voeg de room toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Voor de saus : snij de resterende sjalotjes fijn, kook ze in met de sherry en de witte wijn tot alle vocht is verdwenen, voeg de visfumet toe en kook verder in tot sausdikte. Breng de saus op smaak met peper en zout en werk ze af met de boter.
Kook de pasta beetgaar in gezouten water met een scheutje olijfolie en laat uitlekken.
Schik de venkelpuree in het midden van het bord, leg de visfilet erop, lepel de saus ernaast en serveer met de pasta.
Snipper de venkel en 1 sjalot fijn, stoof ze gaar op zacht vuur, voeg de room toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Voor de saus : snij de resterende sjalotjes fijn, kook ze in met de sherry en de witte wijn tot alle vocht is verdwenen, voeg de visfumet toe en kook verder in tot sausdikte. Breng de saus op smaak met peper en zout en werk ze af met de boter.
Kook de pasta beetgaar in gezouten water met een scheutje olijfolie en laat uitlekken.
Schik de venkelpuree in het midden van het bord, leg de visfilet erop, lepel de saus ernaast en serveer met de pasta.