KookJij

Zeebaars op Cantonese wijze

Een heerlijk zeebaars op cantonese wijze recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Famile die in Hong Kong heeft gewerkt en gewoond.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeebaars op Cantonese wijze te bereiden

*Doe de ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine en draai daarvan een homogene pasta.
*Smeer daarmee de vis goed in en smeer het ook in de inkepingen.
*Laat de marinade 45 minuten inwerken op de vis in de koelkast.
*Breng in een pan een hoeveelheid water met de eetlepel azijn aan de kook.
*Leg de vis in een doek en vlij doek met vis in het kokende azijn water. Doe deksel op de pan,het vuur uit en laat 20 minuten staan. De vis mag in de inkepingen niet meer doorschijnend lijken,anders nog even bij verhitten.
*Haal vis uit het azijn water en houd 250 cc. achter. Gooi de rest weg.
*Houd de vis warm.
*Doe in de achtergehouden 250 cc .water alle ingrediënten voor de saus en verwarm dat rustig tot de keukenstroop geheel is opgenomen.
*Maak een papje met de maïzena en doe dit bij het sausmengsel om in te dikken.
*Breng op smaak met Nam Pla of Nuoc Mam
*Giet de saus over de vis en bestrooi de vis met de fijngesnipperde bosui.
*Serveer met rijst en gewokte spinazie (met knoflook en pijnboompitten en stukjes klein gesneden maïskolfjes).

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

NOOT: In plaats van zeebaars kan men ook goedkopere stevige vis gebruiken (forel, koolvis, kabeljauw, poon,enz)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
John,De vlam onder de pan is gedoofd.Heb een wijziging aangebracht,dat dit duidelijker uitkomt.
Jan A:)
John

John zegt:
Als de vis met de doek in het kokende azijn water ligt blijft gedurende die 20 min. de vlam onder de pan of wordt die uitgezet.??
camilla

camilla zegt:
Dit recept is echt lekker:p