Erg lekker met gebakken St. Jacobs-mosselen, gebakken grote garnalen, reepjes gerookte zalm of gebakken reepjes ham.I
k heb deze soep al vaker gemaakt. Eén keer met gebakken St. Jacobsmosselen (coquilles). Vaker met gebakken champignons en wat rauwe prei-reepjes. Ook erg lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Vichysoise op Oosterse wijze
PT20M
Vichysoise op Oosterse wijze
Een heerlijke vegetarische aardappel-preisoep met oosterse ingrediënten.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Tijdschrift "Essen und Trinken 2004"
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vichysoise op Oosterse wijze te bereiden
- Aardappelen schillen, wassen en in stukjes snijden.
- Prei wassen en in grove stukken snijden. (witte deel in fijne stukjes gesneden bewaren als vulling voor de soep)
- Sjalotje pellen en in stukjes snijden.
- Gemberwortel schillen en heel fijn snijden.
- Bij gebruik van vere sereh (citroengras) deze in grove stukken snijden
- Olie verhitten. Aardappelen, prei, sjalotjes, gember en sereh hierin op een lage warmtebron zachtjes al roerend bakken (plm. 10 minuten). Kurkuma (geelwortel) toevoegen en even meebakken. Groentebouillon en kokosmelk toevoegen. Pepertje toevoegen.
- Op een lage warmtebron soep plm.20 minuten koken.
- Sereh en chili-pepertje uit de soep halen. Soep pureren met staafmixer.
- Plakjes champignons bakken in 1 eetlepels zonnebloemolie tot ze mooi bruin zijn. Toevoegen aan de soep samen met het restant fijn gesneden prei.
- Soep proeven en op smaak maken met peper, zout en eventueel wat tabasco.