KookJij

Zeebaars Singapore (Gestoomd)

Een heerlijk zeebaars singapore (gestoomd) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeebaars Singapore (Gestoomd) te bereiden

*Maak van de ingredienten voor de marinade in de vijzel een gladde,homogene pasta.
*Dep de vis filets droog en smeer in met de marinade pasta
*Zet de vissen 1 uur weg in de koeling.zodat de marinade in de vis kan trekken
*Zet na 1 uur de oven aan op 220 graden Celsius
*Vouw de alu-folie dubbel en dan nog eens dubbel en leg op het aanrecht
*Pak de vissen uit de koeling en geef een aantal sneden in de vis
*Stop in de sneden korianderblad en leg de vis op de 2 maal dubbelgevouwen folie
*Besmeer de randen van de folie met eiwit om een betere dichting te krijgen
*Vouw de paketten aan 2 zijden dicht en verdeel de saké over de vispaketten
*Vouw de paketten nu helemaal dicht en houd 5 cm vrij aan alle zijden van de ingepakte vis
*Laat de vis nu 12 - 14 minuten garen,haal ze uit de oven en laat 2-3 minuten rusten.
*Maak open aan tafel en lepel het vocht over de vis.
*Serveer met roergebakken groente (zie recept Roergebakken Groente Singapore)

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Serveer met rijst.
Een goed glas Riesling vind ik er heerlijk bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst