1 kopje jasmijnrijst op de bordjes zetten (een bergje rijst dus).Zet de vismoot daar tegenaan.
Lepel de saus er over en bestrooi met de gesnipperde koriander.
Recept
« Terug naar recepten
Zeebaars Thaise Stijl
PT45M
Zeebaars Thaise Stijl
Een heerlijk zeebaars thaise stijl recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeebaars Thaise Stijl te bereiden
1).Doe de helft van de kokosroom in een pannetje en roer daar op matig hoog vuur de 2 eetlepels gele Thaise curry door.Voeg dan de rest toe van de kokosroom )-melk) met de kippenbouillon,Nam Pla,kunyiy en suiker.
2).Zo nu en dan roerend dit blijven koken tot de saus wat begint in te dikken.Zet de saus dan even apart..
3).Mix in een diep bord de bloem,zout en peper en bestuif hiermee de vismoten ruim.Klop het teveel aan bloem er af.
4).Bak dan 2 aan 2 de moten telkens in een lepel rijstolie mooi goudbruin aan alle kanten.Eerst op het vel.De vis moet net opaque zijn in de kern van de filet.
2).Zo nu en dan roerend dit blijven koken tot de saus wat begint in te dikken.Zet de saus dan even apart..
3).Mix in een diep bord de bloem,zout en peper en bestuif hiermee de vismoten ruim.Klop het teveel aan bloem er af.
4).Bak dan 2 aan 2 de moten telkens in een lepel rijstolie mooi goudbruin aan alle kanten.Eerst op het vel.De vis moet net opaque zijn in de kern van de filet.