Recept
« Terug naar recepten
Zeer hete pepersaus
PT15M
Zeer hete pepersaus
Een heerlijk zeer hete pepersaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
indische kookcursus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeer hete pepersaus te bereiden
Doe alle ingredienten grof gesneden in de kom
van de keukenmachine.Laat de machine draaien
tot alles zeer fijngehakt is(het mag beslist geen
puree worden).Doe de fijngehakte groente in een
kom en roer er 2-3 el olijfolie door.Doe de saus
in een schone pot en vul de pot op met olijfolie.
Laat de pot voor 1/4 leeg want de saus gaat
fermenteren en zet dan uit.Laat de saus enkele
dagen staan dan is hij klaar om te eten.Naar mate
de saus langer staat wordt hij steeds pittiger.
Serveertips
Na een week de saus in de koelkast zetten.Zo kun
je het maanden zelfs een jaar bewaren.
van de keukenmachine.Laat de machine draaien
tot alles zeer fijngehakt is(het mag beslist geen
puree worden).Doe de fijngehakte groente in een
kom en roer er 2-3 el olijfolie door.Doe de saus
in een schone pot en vul de pot op met olijfolie.
Laat de pot voor 1/4 leeg want de saus gaat
fermenteren en zet dan uit.Laat de saus enkele
dagen staan dan is hij klaar om te eten.Naar mate
de saus langer staat wordt hij steeds pittiger.
Serveertips
Na een week de saus in de koelkast zetten.Zo kun
je het maanden zelfs een jaar bewaren.