KookJij

Hete Spitskool met garnalen, lekker slank

Een lekker pittig gerecht uit de Oosterse keuken met spitskool en grote garnalen. Snel gemaakt en goed voor de slanke lijn.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hete Spitskool met garnalen, lekker slank te bereiden

  1. Garnalen eventueel laten ontdooien. Rugzijde insnijden en donkere darmkanaal verwijderen. Garnalen wassen en droog deppen.
  2. Prei schoonmaken en wassen.
  3. Spaanse pepers wassen, in de lengte opensnijden en zaadlijsten en pitjes verwijderen. In smalle ringetjes snijden. Knoflook pellen en snipperen.
  4. 1 eetlepel olie verhitten in de wok. Hierin de garnalen 3 - 4 minuten al omscheppend bakken tot ze roze zien. Uit de pan halen en bestrooien met wat zout.
  5. Overige olie in de wok verhitten. Hierin de pepers en de knoflook 1 minuut bakken. Kerriepoeder toevoegen en even meebakken.
  6. Spitskool en de prei er aan toevoegen en plm. 5 minuten roerbakken.
  7. Op smaak maken met zout, sojasaus en sesamolie.
  8. Garnalen er aan toevoegen en alles goed verwarmen. Eventueel nog bestrooien met
    geroosterde sesamzaad

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker snel en weinig calorieën dus ook voor degenen die aan de lijn doen ( plm. 230 kcal) We hebben hiervan gesmuld (in plaats van Spaanse pepers kan natuurlijk ook sambal worden gebruikt)
Je kunt dit eten met rijst maar ook zonder verdere toevoeging erg lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst