Recept
« Terug naar recepten
Zéér hete sambal
PT30M
Zéér hete sambal
Een heerlijk zéér hete sambal recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
indische kookcursus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zéér hete sambal te bereiden
De pepertjes halveren, ui pellen en snipperen en de knoflook pellen en door de pers halen. Pepertjes, ui en knoflook bij elkaar fijn pureren met de staafmixer of iets dergelijks. Zet het vuur hoog. Pepertjes, ui en knoflook puree in 2 minuten aanfruiten en het vuur hierna weer laag zetten. Ketjap, bruine suiker en zout toevoegen, regelmatig omroeren. 20 minuten op laag vuur houden, wanneer er een oliefilmpje ontstaat is de sambal klaar (al naar behoefte heet water toevoegen en omroeren). Af laten koelen en dan in een goed gereinigde glazen pot bewaren. Kan nu 2 weken in de koelkast bewaard worden. LET OP! Bij gebruik zo zuiver mogelijk werken speeksel (via het proeven) is al voldoende voor vroegtijdig bederf!
Deborah zegt: