Recept
« Terug naar recepten
Zeeuwse palingbroodjes
PT60M
Zeeuwse palingbroodjes
Een heerlijk zeeuwse palingbroodjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
7 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Boodschappen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeeuwse palingbroodjes te bereiden
Kneed van de wittebroodmix, water en boter een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie 15 minuten rijzen op een warme plaats. Kneed het deeg daarna nog even door en rol het op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dunne lap. Vorm van deze deeglep rechthoeken van 7 x 10 centimeter. Leg op iedere rechthoek een mootje paling en maal er wat peper over. Kwast een rand van het lapje in met water. Rol de deeglapjes om de paling en druk de sluitnaad goed aan. Leg de palingbroodjes met de naad naar beneden op een licht ingevette bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de broodjes ermee. Laat ze daarna nog 20 minuten afgedekt rijzen. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bak de broodjes in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze daarna iets afkoelen onder een theedoek zodat ze azcht blijven en niet uitdrogen.
wim zegt: