In plaats van zeewolf-filet is een kabeljauwhaasje ook erg lekker.
Lekker met gebakken aardappelen en bijvoorbeeld peultjes en worteltjes.
Ik heb dit recept gemaakt voor een etentje. Viel heel erg in de smaak. We gaan dit zeker vaker eten.
Recept
« Terug naar recepten
Zeewolf in Parmaham met oesterzwammen en balsamicosaus
PT20M
Zeewolf in Parmaham met oesterzwammen en balsamicosaus
De vis wordt gewikkeld in de Parmaham en opgediend met gebakken reepjes oesterzwam, lente-uitjes en een balsamico-sausje.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
266.20 kCal energie
12.54 Gram eiwit
20.03 Gram vet
7.49 Gram koolhydraten
12.54 Gram eiwit
20.03 Gram vet
7.49 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kookboekje Paddesntoelen, uitg.v.AH 2002
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeewolf in Parmaham met oesterzwammen en balsamicosaus te bereiden
- Verwarm de oven voor op 80 graden boven- en onder-warmte.
- Veeg de paddenstoelen met een stuk keukenpapier schoon, verwijder de dikke stelen en snij ze in repen.
- Maak de bosuitjes schoon en snij ze in ringetjes.
- Snij de vis zo dat je per persoon 2 stukken vis hebt.
- Kruid de vis met peper en weinig zout en wikkel de stukken vis in een halve plak Parmaham. Steek de ham eventueel met een cocktailprikker vast (als je begint met bakken bij de naad van de ham, dan heb je geen prikker nodig!).
- Verhit de boter in de koekenpan en bak de vis hierin op middelmatig vuur aan elke kant plm. 3 minuten.
- Schep de vis in een schaal en zet deze in het midden van de voorverwarmde oven.
- Doe eventueel nog wat boter in de pan en bak hierin de paddenstoelen plm. 3 minuten.
- Voeg de bos-uitjes toe en bak ze 2 minuten mee.
- Schep de paddenstoelen en de bosuitjes op de vis.
- Roer de balsamicoazijn door het bakvet. Laat even doorkoken. Schenk de room erbij en breng alles aan de kook.
- Breng de saus op smaak met de verkruimelde visbouillontablet (of kruiden- of groentebouillon) en wat peper.
- Schenk de saus over de vis.