KookJij

Zeewolf met parmaham en oesterzwammen in balsamicosaus

Overheerlijke vis met een verrukkelijke saus. Echt een feestelijk gerecht dat in korte tijd klaar is. Wij gaven een etentje en dit viel bij iedereen heel erg in de smaak. ( 380 kcal - vet 24g - eiwit 38 g - koolhydraten 4 g )
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Paddenstoelen, uigave AH
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeewolf met parmaham en oesterzwammen in balsamicosaus te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 80 graden.
  2. Veeg de paddenstoelen met een stuk keukenpapier schoon en snij ze in repen.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snij ze in ringetjes.
  4. Snij de vis zo dat je per persoon 2 stukken vis hebt.
  5. Kruid de vis met peper en weinig zout en wikkel de stukken vis in een halve plak Parmaham. Steek de ham eventueel met een cocktailprikker vast (als je begint met bakken bij de naad van de ham, dan heb je geen prikker nodig!).
  6. Verhit de boter in de koekenpan en bak de vis hierin op middelmatig vuur aan elke kant plm. 3 minuten. Schep de vis in een schaal en zet deze in de voorverwarmde oven.
  7. Doe eventueel nog wat boter in de pan en bak hierin de paddenstoelen al omscheppend plm. 3 minuten. Voeg de bos-uitjes toe en bak ze 2 minuten mee.
  8. Schep de paddenstoelen en de bosuitjes op de vis. Roer de balsamicoazijn door het bakvet. Laat even doorkoken. Schenk de room erbij en breng alles aan de kook. Breng de saus op smaak met de verkruimelde visbouillontablet (of kruiden- of groentebouillon) en wat peper.
  9. Schenk de saus over de vis.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met rijst, peultjes en worteltjes. Ook lekker met gebakken aardappelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst