KookJij

Zeewolf met asperges

Een heerlijk zeewolf met asperges recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle-lekker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeewolf met asperges te bereiden

Schil de aardappeltjes. Schil de witte asperges; verwijder van de groene alleen het harde uiteinde.


Kook de aardappelen gaar. Kook de asperges 8 minuten in gezouten water. Kook de erwtjes gaar in de bouillon met de tijm. Schep ze eruit, bewaar ook de bouillon.


Mix de erwtjes fijn met de room (en eventueel nog wat bouillon). Breng op smaak met peper en zout.


Bak de visfilets 2 minuten in een ruime klont boter op hoog vuur. Keer om en bak 1 minuut. Draai het vuur wat zachter en bak nog 1 minuut. Kruid met peper en zout.


Laat 100 g boter zachtjes smelten. Schep onzuiverheden die naar boven komen weg. Schenk de geklaarde boter, dus zonder het bezinksel, over in een pannetje.


Serveer de vis met de aardappeltjes, de asperges en de erwtencoulis. Schenk er geklaarde boter over. Werk af met plukjes veldsla.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst