Recept
« Terug naar recepten
Zelfgebakken gehaktbroodjes met Provençaalse kruid
PT70M
Zelfgebakken gehaktbroodjes met Provençaalse kruid
Een heerlijk zelfgebakken gehaktbroodjes met provençaalse kruid recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zelfgebakken gehaktbroodjes met Provençaalse kruid te bereiden
Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak het gehakt aan met de overige ingrediënten en verdeel in 12 gelijke delen. Rol hier balletjes van. Als het deeg voor de eerste keer is gerezen, verdeel het dan in 12 deegballetjes. Vouw om ieder gehaktballetje een lapje deeg en zet het met de naad naar onder op een ingevette bakplaat. Laat de bolletjes nu onder een vochtige doek ca. 30 minuten narijzen. Bak de broodjes af in een voorverwarmde oven op 200ºC. in ca. 15 minuten. Haal ze uit de oven, bestrijk ze aan de bovenzijde licht met een kwastje met lauwwarm water. Laat ze op een rooster afkoelen.