Recept
« Terug naar recepten
Zelfgemaakte vanillevla met aardbeien
PT45M
Zelfgemaakte vanillevla met aardbeien
Een heerlijk zelfgemaakte vanillevla met aardbeien recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eierrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zelfgemaakte vanillevla met aardbeien te bereiden
Breng 9 deciliter melk met de vanille aan de kook en laat dit 30 minuten trekken. Splits de eieren in eiwitten en eidooiers. Klop het eiwit stijf met 2 eetlepels suiker. Roer de dooiers los met de overige suiker en de custard in een kom. Neem het stokje uit de melk. Roer een beetje warme melk door het dooiermengsel. Voeg dit al roerende toe aan de pan. Laat het geheel al roerende binden. Voeg de eiwitten toe en meng dit luchtig. Bedek met plasticfolie en laat de vla goed afkoelen. Voeg de garnering toe. Ook lekker als tussendoortje met een toef slagroom.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
maasen zegt:
"Breng 9 deciliter melk met de vanille aan de kook"
Bij de ingrediënten staat 1 liter melk, ik mis dus 1 dl.
wat doen we daar mee??
Anna zegt:
Groet,
Anna
KookJij.