KookJij

Zigeuner Runderschotel (Tsjechië)

Een heerlijk zigeuner runderschotel (tsjechië) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Privé recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zigeuner Runderschotel (Tsjechië) te bereiden

Bestrooi het vlees met peper en zout en lardeer het met de augurk (Gesnipperd) en een gedeelte v.d. groenten en het spek.
Bak het in een pan met hete boter aan alle kanten snel bruin.
Haal het vlees uit de pan en zet het weg.
Fruit de rest van de gesneden groenten en spek met een gesnipperde ui en de peperkorrels in de overgebleven boter lichtbruin.
Leg het vlees erbij, giet er niet te veel kokend water over,
plaats de deksel op de pan en bak het vlees in een warme oven 170graden onder regelmatig bedruipen, bijna gaar (een half uurtje). Draai tijdens het braden het vlees om en giet de indien nodig nog wat water bij, haal nu de deksel van de pan, giet de witte wijn erbij en bak het vlees gaar.
Haal het gare vlees uit de pan, snijd het in plakken en houd het warm.
Strooi de bloem in de jus en laat deze indikken (indien nodig water of bouillon bijgieten). Zeef de jus.
Breng deze op smaak met wijn, zout en peper.
Serveer het vlees op een platte schaal met een beetje jus eroverheen ( de rest van de jus in een juskom opdienen).
*Bijlage : Gekookte aardappelen en gestoofde Savooiekool.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

catsanddogs

catsanddogs zegt:
In een diepvries bakje met deksel het vlees en de jus!
djerney

djerney zegt:
Lijkt me ook heerlijk.
Ga het zeker binnenkort proberen.
r.esser

r.esser zegt:
Lijkt mij een heerlijk recept en mijn vraag is kun je de rest ook invriezen ik ben maar alleen?