Recept
« Terug naar recepten
Zigeunerbiefstuk
PT25M
Zigeunerbiefstuk
Een heerlijk zigeunerbiefstuk recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zigeunerbiefstuk te bereiden
Pel en snipper de ui.Maak de paprika en de champignons schoon.Snijd de paprika in reepjes en de champignons in plakjes.dep het vlees droog met keukenpapier.verhit de boter met de olie in een koekepan en bak de biefstukjes rondom lichtbruin en naar wens rood (3 min),rosé (5 min.),of doorbakken (6-10 min.).Leg de biefstukjes op een bord en bestrooi ze met peper en zout en paprikapoeder en houd ze warm onder aluminiumfolie warm.Bak in de koekepan het spek,ui,paprika en de champignons al omscheppend in 4 min.gaar.Schenk een 1/2 kopje water in de koekepan en roer de aanbaksels los.Roer de ketchup erdoor en breng de saus op smaak met peper en zout.Leg de biefstukjes elk op een warm bord en lepel de saus erover.Garneer elke biefstuk met een 1/2 el.zure room.
leia zegt: