KookJij

Zigeunersaus

Een heerlijk zigeunersaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: recept van mam
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zigeunersaus te bereiden

Doe alle ingrediënten in een grote pan.
Dan alles koken en dan afbinden met aardappelzetmeel (allesbinder) en Espagnolesaus (.deze kun je gewoon in de winkel kopen)
je kunt het ook met een roux binden maar allesbinder ofwel aardappelzetmeel is eenvoudiger
dit alles dan rustig stoven tot de saus dikker word vind je hem te dik dan een beetje water erbij

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
Hallo, zou je iets specifieker willen zijn? Hoelang moet het koken, wat is Espaynolesaus (waarsch. Espagnolesaus) en hoe maak ik die? Of moet je die kopen, en zo ja, hoeveel? Het staat nl. niet bij de ingrediënten. En als je zoveel maakt, (1 liter vocht, alleen al met het water en de ketchup)krijg je die dan wel goed gebonden met aardappelmeel? Kan je dan niet beter een roux maken? Sorry voor de vele vragen, maar ik hou erg van zigeunersaus en wil hem best proberen, maar dan met meer paprika's en kruiderijen erbij.;)