Deze saus was een 'tafelbereiding' tijdens mijn opleiding waar de gasten aan tafel lekker op je vingers konden (mee)kijken.. Heel irritant, zeker als je nog niet helemaal zeker bent ;-)
Maar: altijd goed gegaan en gelukt, de gasten waren altijd tevreden. En nu nog steeds, jaren later, een van onze favoriete sausjes bij vlees, kip en barbeque!
Recept
« Terug naar recepten
Zigeunersaus uit eigen keuken
PT10M
Zigeunersaus uit eigen keuken
Een heerlijk zigeunersaus uit eigen keuken recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Joegoslavie
Keuken:
Balkan
Bron:
Ooit een van de examensauzen van mijn opleiding
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zigeunersaus uit eigen keuken te bereiden
Verwarm de olie en fruit hierin de ui, knoflook en peper op niet te hoog vuur tot ze geur af gaan geven en wat zachter zijn.
Voeg de champignons en paprika toe en bak eventjes mee tot deze ook zachter zijn en smaak hebben afgegeven.
Roer er de tomatenpuree, ketchup, sambal door en warm even goed door voor je het afblust met de azijn en bouillon.
Breng het tegen de kook aan, roer er de suiker en augurkenblokjes door en laat op een klein pitje een minuut of 5 stoven.
Proef of je het lekker op smaak vind, anders nog iets zoeter of pittiger maken en deze lekkere saus kan op tafel. Eet smakelijk!
Voeg de champignons en paprika toe en bak eventjes mee tot deze ook zachter zijn en smaak hebben afgegeven.
Roer er de tomatenpuree, ketchup, sambal door en warm even goed door voor je het afblust met de azijn en bouillon.
Breng het tegen de kook aan, roer er de suiker en augurkenblokjes door en laat op een klein pitje een minuut of 5 stoven.
Proef of je het lekker op smaak vind, anders nog iets zoeter of pittiger maken en deze lekkere saus kan op tafel. Eet smakelijk!
Mijn kookverhaal (Erwin Delano)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Tanja zegt:
Erwin Delano zegt:
Gerard van der Leeuw zegt: