Recept
« Terug naar recepten
Zoet en zuur in het voorgerecht
PT15M
Zoet en zuur in het voorgerecht
Een heerlijk zoet en zuur in het voorgerecht recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Erik Hermans kok bij De Limonadefabriek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoet en zuur in het voorgerecht te bereiden
Als voorbeeld nemen we tomaatjes in dit recept, maar het kan toegepast worden bij allerlei soorten groenten.
In dit gerecht gebruiken we onder andere ook bloemkool, bleekselderij, komkommer, zilveruitjes en rettich.
Doe alle ingredienten voor de marinade in een pan en breng het geheel 1 maal aan de kook.
Zet apart en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Maak een klein sneetje onder in de tomaatjes, dompel ze enkele seconden in kokend water en laat ze schrikken in ijswater.
Verwijder het velletje en leg de tomaatjes in de marinade (het liefst een dag van tevoren).
Hardere groenten (bijvoorbeeld bloemkool en bleekselderij) moet u licht voorkoken en warm in de marinade leggen.
In dit gerecht gebruiken we onder andere ook bloemkool, bleekselderij, komkommer, zilveruitjes en rettich.
Doe alle ingredienten voor de marinade in een pan en breng het geheel 1 maal aan de kook.
Zet apart en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Maak een klein sneetje onder in de tomaatjes, dompel ze enkele seconden in kokend water en laat ze schrikken in ijswater.
Verwijder het velletje en leg de tomaatjes in de marinade (het liefst een dag van tevoren).
Hardere groenten (bijvoorbeeld bloemkool en bleekselderij) moet u licht voorkoken en warm in de marinade leggen.