KookJij

Zoet-zure Quorn met ananas en paprika

Een heerlijk zoet-zure quorn met ananas en paprika recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: een oud foldertje in mijn vleesloze-dagen-map
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zoet-zure Quorn met ananas en paprika te bereiden

☻Ananasstukjes afgieten & ½ dl sap opvangen.
☻Roer in een kom een marinade van
maïzena, ananassap, water, azijn, suiker, ketjap, worc.saus +
tomatenketchup.
☻Schep de Quornblokjes erdoor en laat 15 min marineren.
☻Verhit de olie, bak de ui en knoflook.
☻Voeg de paprika, wortel erbij en roerbak 5 min.
☻Quornstukjes uit marinade scheppen, ananas bij de
groenten voegen.
☻Nog 5 min roerbakken.
☻Marinade erbij en nog 5 min doorwarmen.
☻Lekker met rijst.

Mijn kookverhaal (Barbara Metz)

Heeft altijd succes bij carnivoren, omdat men niet verwacht met Quorn zoiets smakelijks op tafel te kunnen zetten!
Het vegetarische product zijn stevige, sappige blokjes die niet slinken tijdens de bereiding. Je kunt een voorraadje in de vriezer bewaren. Maar......een lekker stukje vlees is uiteraard niet te versmaden!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst