Recept
« Terug naar recepten
Zoete bataat met vis en Aziatische kruiden
PT45M
Zoete bataat met vis en Aziatische kruiden
Een heerlijk zoete bataat met vis en aziatische kruiden recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Odin recepten, gepubliceerd door: De Wassende Maan
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoete bataat met vis en Aziatische kruiden te bereiden
Zoete bataat schoon boenen of schillen en in plakjes snijden.
Uien schillen, op de wortelkant neerzetten en halveren.
Beide helften met de lijnen van de ui mee in smalle partjes snijden.
Komijn- en korianderzaad roosteren in een pan met dikke bodem tot ze lichtbruin kleuren en lekker gaan ruiken.
Olie toevoegen.
Uien toevoegen en fruiten tot ze glazig zijn.
Kurkuma toevoegen.
Zoete bataat 5 minuten mee bakken.
Een scheutje water toevoegen en de bataat in ongeveer 15 minuten gaar stoven.
Vis in stukjes snijden en de laatste 5 minuten meestoven.
Op smaak brengen met zout.
Uien schillen, op de wortelkant neerzetten en halveren.
Beide helften met de lijnen van de ui mee in smalle partjes snijden.
Komijn- en korianderzaad roosteren in een pan met dikke bodem tot ze lichtbruin kleuren en lekker gaan ruiken.
Olie toevoegen.
Uien toevoegen en fruiten tot ze glazig zijn.
Kurkuma toevoegen.
Zoete bataat 5 minuten mee bakken.
Een scheutje water toevoegen en de bataat in ongeveer 15 minuten gaar stoven.
Vis in stukjes snijden en de laatste 5 minuten meestoven.
Op smaak brengen met zout.