Recept
« Terug naar recepten
Zoete Broodjes
PT60M
Zoete Broodjes
Het begrip "High Tea" raakt ook in Nederland steeds meer in zwang en dus worden er ook vaker zoet broodjes gebakken en gegeten. Hier is een recept voor die zoete broodjes.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoete Broodjes te bereiden
- Zeef de bloem het bakpoeder en het zout in een grote kom en meng dat goed.
- Kruimel de boter in de bloem en wrijf het met de vingers zodanig er in dat er een korrelig en kruimelig deeg ontstaat. Werk met 2 vorken de suiker door het bloem-boter-mengsel en voeg dan beetje voor beetje de melk toe. Er ontstaat dan een licht, plakkerig deeg waaraan zo min mogelijk gedaan moet worden.
- Strooi wat bloem op je werkbank en je handen en leg het deeg op de werkbank en kneed voorzichtig het geheel tot een bal.
- Met een bebloemde deegroller het deeg uitrollen tot een plaat van 2 cm.
- Steek uit deze deeg-plaat met een steker met doorsnee ongeveer 5 cm rondjes uit en leg die op het bebloemde bakpapier in een ovenblik..Ga hiermee door tot alle deeg is opgebruikt.(ongeveer 24 broodjes)
- Bloem deze rondjes een ietsje en schuif het bakblik in de oven gedurende 10 - 12 minuten. en laat buiten de oven afkoelen..
- Klaar om gebruikt te worden (beboteren + aardbeienjam bv.er op.)
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Schenk hierbij een mooie thee.