Recept
« Terug naar recepten
Zoete citrus en broccoli rijst
PT35M
Zoete citrus en broccoli rijst
Een heerlijk zoete citrus en broccoli rijst recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoete citrus en broccoli rijst te bereiden
Meng in een steelpan de suiker met het water, de citroenschil, geplette knoflook, chili vlokken en gember plakjes. Voeg hier de sojasaus en vissaus aan toe en breng aan de kook. Laat op een zacht vuur ca. 20 min. inkoken tot een vloeibare stroop. Zeef de stroop.
Verhit de olie en bak de ui hierin ca. 2 min. op een hoog vuur. Temper het vuur, voeg de broccoli en knoflook toe. Bestrooi de groenten met zout en peper. Roerbak het geheel nog 5 minuten, tot de broccoli beetgaar is.
Voeg minimaal de helft van de citrusstroop toe. Kook nog 1 min. door en voeg dan de gekookte rijst en het citroensap toe. Laat alles goed door verwarmen.
Verhit de olie en bak de ui hierin ca. 2 min. op een hoog vuur. Temper het vuur, voeg de broccoli en knoflook toe. Bestrooi de groenten met zout en peper. Roerbak het geheel nog 5 minuten, tot de broccoli beetgaar is.
Voeg minimaal de helft van de citrusstroop toe. Kook nog 1 min. door en voeg dan de gekookte rijst en het citroensap toe. Laat alles goed door verwarmen.