Recept
« Terug naar recepten
Zoete rijstpudding
PT20M
Zoete rijstpudding
Een heerlijk zoete rijstpudding recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
ilse bolhaar
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoete rijstpudding te bereiden
Breng de melk samen met de rijst en de suiker aan de kook. Voeg de citroenschil toe en laat de rijst op klein vuur, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, gaar koken ( zelf even proberen aan het eind van de kooktijd of de rijst wel gaar is, duur nl. meestal langer als op de verpakking staat aangegeven). Klop de eierdooiers met een snufje zout schuimig. Neem de pan van het vuur en roer het eierdooiermengsel door de rijst. Giet de port erbij en verwarm het geheel al roerend zachtjes tot de massa begint te binden. Stort de rijst in grote of meerdere kleine schaaltjes, laat de pudding afkoelen en bestrooi vlak voor het opdienen met wat kaneel ( ik maak altijd een leuk streepjesmotief erop, dat staat leuk!).
Mijn kookverhaal (ilse bolhaar)
Traditioneel recept uit Portugal, dit gerecht word vaak gemaakt en meegebracht naar feestelijke gelegenheden
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
ilse34 zegt: