KookJij

Zoete rijstpudding

Een heerlijk zoete rijstpudding recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Portugal
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zoete rijstpudding te bereiden

Breng de melk samen met de rijst en de suiker aan de kook. Voeg de citroenschil toe en laat de rijst op klein vuur, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, gaar koken ( zelf even proberen aan het eind van de kooktijd of de rijst wel gaar is, duur nl. meestal langer als op de verpakking staat aangegeven). Klop de eierdooiers met een snufje zout schuimig. Neem de pan van het vuur en roer het eierdooiermengsel door de rijst. Giet de port erbij en verwarm het geheel al roerend zachtjes tot de massa begint te binden. Stort de rijst in grote of meerdere kleine schaaltjes, laat de pudding afkoelen en bestrooi vlak voor het opdienen met wat kaneel ( ik maak altijd een leuk streepjesmotief erop, dat staat leuk!).

Mijn kookverhaal (ilse bolhaar)

Traditioneel recept uit Portugal, dit gerecht word vaak gemaakt en meegebracht naar feestelijke gelegenheden

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ilse34

ilse34 zegt:
ik ben benieuwd wat je er van vind, ik kan er niet van afblijven!
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Bedankt Ilse voor deze nieuwe manier van rijstpudding maken. Ik heb er wel eens gemalen amandelen onder geroerd, maar er nog nooit port bij gedaan. Maar vanavond weet ik, hoe dat smaakt.