Recept
« Terug naar recepten
Zoetig spiegelei
PT15M
Zoetig spiegelei
Een heerlijk zoetig spiegelei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoetig spiegelei te bereiden
Klop de room met iets suiker lobbig (tegen het vloeibare aan).
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
Kook het sap van de perziken met de ammaretto in en vermeng die met het amandelschaafsel.
Snij de spekkoek in dunne plakjes.
Verdeel de geslagen room over 4 borden en drapeer in het midden daarvan een halve perzik.
Druppel rondom de room het ingekookte sap vermengd met wat schaafsel van de citroenschil.
Strooi de kokos over het geheel en versier het bord met half opgerolde spekkoekplakjes en munt.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
Kook het sap van de perziken met de ammaretto in en vermeng die met het amandelschaafsel.
Snij de spekkoek in dunne plakjes.
Verdeel de geslagen room over 4 borden en drapeer in het midden daarvan een halve perzik.
Druppel rondom de room het ingekookte sap vermengd met wat schaafsel van de citroenschil.
Strooi de kokos over het geheel en versier het bord met half opgerolde spekkoekplakjes en munt.