Recept
« Terug naar recepten
Zoetzure vleesblokjes met ananas en noedels
PT35M
Zoetzure vleesblokjes met ananas en noedels
Een heerlijk zoetzure vleesblokjes met ananas en noedels recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Life & Cooking
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoetzure vleesblokjes met ananas en noedels te bereiden
Roer de inhoud van het zakje marinademix met 2 eetlepels olie glad. Voeg het vlees toe, meng het goed en laat het 15 minuten intrekken. Breng ondertussen in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Voeg de noedels toe en kook deze in 2 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Pel de knoflook. Was en halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Wok de blokjes vlees 5 minuten in de droge wok. Voeg een scheutje olie aan het vlees toe, laat dat even heet worden en wok dan de paprika 3 minuten mee. Pers de knoflook erboven uit en wok nog 1 minuut. Voeg de doperwtjes, de stukjes ananas met sap, 21/2 deciliter water en de sausmix uit het pakje toe. Breng het gerecht al roerende aan de kook en laat het 10 minuten pruttelen. Hussel de noedels erdoor en laat ze even warm worden. Verdeel over 4 kommen of borden.
jennifer zegt: