Recept
« Terug naar recepten
Zoetzuur van pompoen
PT30M
Zoetzuur van pompoen
Een heerlijk zoetzuur van pompoen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Carmen Giskes
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoetzuur van pompoen te bereiden
Was de pepertjes maar heel laten.
Breng de azijn met de suiker, de kruidnagels en kaneel aan de kook, voeg de pompoenblokjes en de pepertjes toe, laat alles 15 min. zachtjes koken, neem de pompoen en de pepertjes met een schuimspaan uit de pan en schep het in de potten, tot slot een beetje azijn erop en sluiten op de kop aflaten koelen en minstens 3 weken bewaren in de koelkast of op een donkere koele plaats.
Breng de azijn met de suiker, de kruidnagels en kaneel aan de kook, voeg de pompoenblokjes en de pepertjes toe, laat alles 15 min. zachtjes koken, neem de pompoen en de pepertjes met een schuimspaan uit de pan en schep het in de potten, tot slot een beetje azijn erop en sluiten op de kop aflaten koelen en minstens 3 weken bewaren in de koelkast of op een donkere koele plaats.
Mijn kookverhaal (Carmen Giskes)
Mijn Oma maakte dit en varieerde ook nog wel eens met appel peer of rozijntjes wat er in die tijd aan vruchten in de tuin was.