Recept
« Terug naar recepten
Zomers stoofpotje
PT30M
Zomers stoofpotje
Een heerlijk zomers stoofpotje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Malfroy
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zomers stoofpotje te bereiden
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
Schil de tomaten en snij in blokjes.
Snij de courgettes en paprika in blokjes.
Schil de ui en snij in stukjes.
Stoof de ui even aan en voeg alle ingrediënten toe. Zet alles onder water (ongeveer 2 l) met bouillonblokjes erbij. Laat alles gaar koken. Bak ondertussen de spekjes of gerookte ham (voor light-versie). Voeg 5 min. voor het einde het spek erbij. Kruid af met peper, zout, basilicum, paprikapoeder, .... naar smaak.
Schil de tomaten en snij in blokjes.
Snij de courgettes en paprika in blokjes.
Schil de ui en snij in stukjes.
Stoof de ui even aan en voeg alle ingrediënten toe. Zet alles onder water (ongeveer 2 l) met bouillonblokjes erbij. Laat alles gaar koken. Bak ondertussen de spekjes of gerookte ham (voor light-versie). Voeg 5 min. voor het einde het spek erbij. Kruid af met peper, zout, basilicum, paprikapoeder, .... naar smaak.
Mijn kookverhaal (Hilde Malfroy)
Makkelijk voor op camping, je hebt niet veel potten en vuren nodig. En dus ook niet veel afwas !