Recept
« Terug naar recepten
Zomerse stoof
PT120M
Zomerse stoof
Een heerlijk zomerse stoof recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
anita louweret
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zomerse stoof te bereiden
Snij hamlappen in blokjes, kruid met peper, zout, ketoembar, wentel ze in de bloem en bak ze in olijfolie aan. Doe alles erbij, behalve het vocht. Roer even goed door en laat even bakken. Doe wijn en jus d'orange erbij tot alles net niet onder staat. Laat ongeveer 1,5 tot 2 uur stoven. Eet met rijst, bulgur, turks brood iod.
Mijn kookverhaal (anita louweret)
Heb je b.v. nog andere groenten, doe ze gerust erbij. Let wel even op de kooktijd, dat het geen pap wordt. Als je het vlees weglaat en er iets extra champignons bij doet is het een heerlijk vegatarische groenten stoofschotel.