Recept
« Terug naar recepten
Zomerse tiramisu
PT120M
Zomerse tiramisu
Een heerlijk zomerse tiramisu recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6-8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Carin Leenders-de Vries - passionforfood.nl - AD 230612
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zomerse tiramisu te bereiden
Klop de slagroom met de mascarpone lobbig.
Maak het fruit schoon en snijd het in eventueel in kleinere stukjes.
Roer de likeur door het verse fruitsap.
Wentel de lange vingers om en om door dit sap.
Leg ze in een grote schaal, schep hierop een laag lobbige mascarpone en wat fruit.
Dan weer een laag geweekte lange vingers.
Bouw zo een aantal lagen en eindig met de mascarponeroom.
Rasp hierboven de limoen.
Laat de zomerse tiramisu door en door koud worden.
Doe intussen het amandelschaafsel samen met de suiker in een droge koekenpan en rooster/carameliseer de amandelen tot ze goudbruin zijn.
Strooi dit tenslotte als garnering over de zomerse tiramisu.
Maak het fruit schoon en snijd het in eventueel in kleinere stukjes.
Roer de likeur door het verse fruitsap.
Wentel de lange vingers om en om door dit sap.
Leg ze in een grote schaal, schep hierop een laag lobbige mascarpone en wat fruit.
Dan weer een laag geweekte lange vingers.
Bouw zo een aantal lagen en eindig met de mascarponeroom.
Rasp hierboven de limoen.
Laat de zomerse tiramisu door en door koud worden.
Doe intussen het amandelschaafsel samen met de suiker in een droge koekenpan en rooster/carameliseer de amandelen tot ze goudbruin zijn.
Strooi dit tenslotte als garnering over de zomerse tiramisu.