Omdat ze knisperen als ze in de olie bakken, wordt het ook wel " zingende' koekjes genoemd.
Wat bewerkelijk, maar smakelijk.
Recept
« Terug naar recepten
Zongbao (zingende koekjes)
PT60M
Zongbao (zingende koekjes)
Een heerlijk zongbao (zingende koekjes) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6-8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zongbao (zingende koekjes) te bereiden
Meng de rijst in een grote kom met voldoende water, zodat
er minstens 5 cm op staat.
Laat 8 uur of 1 nacht weken.
Laat goed uitlekken.
Doe het water & rijst in de pan.
Breng aan de kook, draai het vuur laag, dek af
en laat 40 min. garen.
Wrijf een vierkant bakblik met 1 eetl olie in.
Druk de rijst aan, dek af met alu-folie en druk verder aan tot de rijst is samengeperst.
Laat de rijst volledig afkoelen.
Stort de rijst op een snijplank; de rijst moet wel heel blijven.
Snijd de plak in blokjes van 8x4 cm.
Verhit een wok met de 5 dl olie.
Doe - als de de olie heet is - de blokjes rijst erin, steeds een paar tegelijk.
Frituur ze tot ze goudbruin & krokant zijn.
Laat goed uitlekken op keukenpapier.
Dien ze warm op met een schaaltje suiker om ze in te dopen, zodat de gasten zoveel suiker kunnen gebruiken als ze willen.
fabita zegt: