Recept
« Terug naar recepten
Zuccotto
PT35M
Zuccotto
Een heerlijk zuccotto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuccotto te bereiden
Klop de slagroom stijf in een grote kom . Spatel de suiker erdoor en vervolgens de hazelnoten, kersen en chocolade . Dek het roommengsel af met plasticfolie en zet het tot verder gebruik in de koelkast. Snijd een van de cakes horizontaal door . Snijd de circels in punten en bekleed daarmee een puddigvorm van 1,2 liter . De bodem en zijkanten moeten helemaal bedekt zijn . Bewaar de andere cake . Meng de cognac met de amaretto en besprenkel de cake in de puddingvorm ermee. Haal de slagroomvulling uit de koelkast en schep hem in de vorm. Leg de over gebleven cake erop en snijd hem op maat. Dek de vorm af met plasticfolie en zet het dessert 2 uur in de koelkast. Zeef voor de garnering de poedersuiker en cacao in aparte schalen. Haal de zuccotto uit de koelkast en maak hem met een mes los van de vorm. Leg een platte schaal op de vorm en keer beide om. Bestrooi twee kwarten van het dessert met poedersuiker en de ertussen liggende kwarten met cacaopoeder.