Er zijn veel varianten op deze soep, maar dit is een snelle en zeer smakelijke soep.
Wij eten dit vaak als hoofdgerecht met een stukje stokbrood.
Je kunt er nog verse soepgroenten aan toevoegen of wat gekookte rijst.
Recept
« Terug naar recepten
Zuid-Franse vissoep
PT15M
Zuid-Franse vissoep
Een heerlijk zuid-franse vissoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Renate van den Elshout-Hogeweg
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
van onze kampeervakanties in de jaren 80 in Frankrijk.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuid-Franse vissoep te bereiden
In de soeppan helft van de olie verhitten en de knoflook 1 min. fruiten. Aardappelblokjes toevoegen.
Witte wijn, tomatenblokjes (incl. vocht) en 250 ml water erbij schenken.
Bouillonblokje erboven verkruimelen en het geheel aan de kook brengen. Soep afgedekt op een laag vuur 10 min. laten koken.
Na 5 min. kabeljauw in de soep leggen en mee laten garen en de laatste minuut de fruits de mer door de soep roeren en kort meewarmen. Op smaak brengen met peper, zout en evt. wat verse Provençaalse kruiden of verse peterselie.
Witte wijn, tomatenblokjes (incl. vocht) en 250 ml water erbij schenken.
Bouillonblokje erboven verkruimelen en het geheel aan de kook brengen. Soep afgedekt op een laag vuur 10 min. laten koken.
Na 5 min. kabeljauw in de soep leggen en mee laten garen en de laatste minuut de fruits de mer door de soep roeren en kort meewarmen. Op smaak brengen met peper, zout en evt. wat verse Provençaalse kruiden of verse peterselie.
C.Leatemia zegt:
zal zeker dit maken:?:)