Recept
« Terug naar recepten
Zuurkool Gekonfijt
PT90M
Zuurkool Gekonfijt
Een heerlijk zuurkool gekonfijt recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Mijn wijnboer in de Elzas
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkool Gekonfijt te bereiden
*Zet de oven aan op 90 graden Celsius
*Spoel de kool goed uit met stromend water,knijp dan goed uit,snijd klein en spreid uiteen
*Verhit de olie en bak de uien en knoflook glazig
*Roer de suiker door de wijn en los hem daarin op
*Meng de koekkruiden door het wijn mengsel en voeg 150 cc water toe en doe dit vloeistofmengsel bij de zuurkool in de pan en breng aan de kook
*Zet de pan gedurende 1 uur in de oven met deksel op
*Daarna de pan uit de oven halen en zonder deksel laten afkoelen in het eigen vocht
*Spoel de kool goed uit met stromend water,knijp dan goed uit,snijd klein en spreid uiteen
*Verhit de olie en bak de uien en knoflook glazig
*Roer de suiker door de wijn en los hem daarin op
*Meng de koekkruiden door het wijn mengsel en voeg 150 cc water toe en doe dit vloeistofmengsel bij de zuurkool in de pan en breng aan de kook
*Zet de pan gedurende 1 uur in de oven met deksel op
*Daarna de pan uit de oven halen en zonder deksel laten afkoelen in het eigen vocht
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
*Dien op warm of koud met een plak mooie terrine en eventueel met een uienconfituur (die uit Bergheim is erg lekker)
fokke 123 zegt: