Recept
« Terug naar recepten
Zuurkool Jonathan
PT60M
Zuurkool Jonathan
Een heerlijk zuurkool jonathan recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doriet Janssen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
? kCal energie
? Gram eiwit
? Gram vet
? Gram koolhydraten
? Gram eiwit
? Gram vet
? Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Zwitserland
Keuken:
Europese
Bron:
Zwitserse keuken : ,,Aus Mutters Kochtopf "
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkool Jonathan te bereiden
Leg 800 gram naturel zuurkool in een braadpan, schil de ui en besteek hem met enkele kruidnagels en twee laurierblaadjes. Leg hem in het midden van de zuurkool voeg de peper en 10 jeneverbessen toe en 2 dl. witte wijn. De appels schillen en in vieren snijden, op de zuurkool verdelen het mengsel lekker een uurtje laten stoven. Lekker met plakken Casselerrib of iets gerookte worst, spek of zo.
Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)
Dit is een heerlijk lichtzoet zuurkoolgerecht lekker met purree of gekookte aardappels
grietje56 zegt:
Groetjes Grietje