KookJij

Zoetzure konijnenstoof met winterpeen en knolselderij.

Dit is een fantastisch gerecht en de saus is verrukkelijk. Ik heb deze bouten beschreven voor 4 en gemaakt voor 2 personen. Qua peen, ui en knolselderij heb ik zelfs iets meer gebruikt voor ons tweetjes. Proef de saus en voeg zo nodig naar smaak wat basterdsuiker toe.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zoetzure konijnenstoof met winterpeen en knolselderij. te bereiden

  1. Dep de bouten goed droog een bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
  2. Leg de bouten in een grote kom met de jeneverbessen, laurier, kruidnagel , de helft van de peterselie, wortel en blokjes knolselderij en schep door elkaar.
  3. Meng de azijn met het water en overgiet er de ingrediënten mee.
  4. Zet minimaal 12 uur afgedekt in de koelkast.
  5. Na 12 uur de bouten uit de marinade halen MARINADE BEWAREN ! Goed droogdeppen en in hete boter lichtbruin bakken.
  6. Voeg de marinade met de groente toe aan de bouten en stoof ze circa 60 minuten zachtjes met het deksel op de pan. Voeg dan de zilveruitjes met wat sap, de stroop en de blokjes peperkoek toe en roer goed door totdat de peperkoek "gesmolten "is.
  7. Deksel op de pan en nogmaals 30 minuten stoven. Eventueel het laatste kwartiertje zonder deksel om de saus te laten indikken. ( Binden met wat maizena kan uiteraard ook.
  8. PROEF de saus en voeg wat basterdsuiker toe mocht je de stoof wat aan de zure kant vinden. Serveer de bouten met wat saus en wat gesnipperde peterselie. Serveer de rest van da saus er apart bij.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Lekker met puree of gekookte aardappeltjes met de rest van de overheerlijke
saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst