Recept
« Terug naar recepten
Zuurkool Loempia
PT50M
Zuurkool Loempia
lekkere snack voor tijdens de winterdagen
Recept van:
marcel knol
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
3 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkool Loempia te bereiden
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Snijd de uien in halve ringen en bak deze even glazig.
- Knijp al het vocht uit de zuurkool en voeg dit bij de uien.
- Voeg een scheutje water toe en laat 15 minuten pruttelen met de deksel op de pan
- Snijd ondertussen je rookworst klein en voeg deze na 15 minuten toe samen met de crème fraîche en mosterd. Roer goed door.
- Leg een flinke lepel zuurkool op het deeg, en rol op als een loempia.
- Ik gebruik altijd 2 lagen deeg per rol voor een extra knapperig effect.
- Klop een eitje los, en besmeer je loempia’s voor je ze de oven in doet nog met een laagje ei.
- Bak ongeveer 25 min tot ze goudbruin zijn.
- Hoe wordt het recept bereidt?
Mijn kookverhaal (marcel knol)
lekker bij een winterse borrel avond
Harry Löhr zegt:
Waar kan je dat Yufkadeeg halen? Bij de toko ofzo?