KookJij

Zuurkool Loempia

lekkere snack voor tijdens de winterdagen
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurkool Loempia te bereiden

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de uien in halve ringen en bak deze even glazig.
  3. Knijp al het vocht uit de zuurkool en voeg dit bij de uien.
  4. Voeg een scheutje water toe en laat 15 minuten pruttelen met de deksel op de pan
  5. Snijd ondertussen je rookworst klein en voeg deze na 15 minuten toe samen met de crème fraîche en mosterd. Roer goed door.
  6. Leg een flinke lepel zuurkool op het deeg, en rol op als een loempia.
  7. Ik gebruik altijd 2 lagen deeg per rol voor een extra knapperig effect.
  8. Klop een eitje los, en besmeer je loempia’s voor je ze de oven in doet nog met een laagje ei.
  9. Bak ongeveer 25 min tot ze goudbruin zijn.
  10. Hoe wordt het recept bereidt?

Mijn kookverhaal (marcel knol)

lekker bij een winterse borrel avond

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Bijzonder recept! Deze ga ik van de winter maken.
Waar kan je dat Yufkadeeg halen? Bij de toko ofzo?