DIEN OP :
Verdeel de zuurkool over de 4 borden, leg daarop een speklapje en wat schijfjes rookworst en geef er een mooie aardappelpurée bij.
Drink hierbij een droge witte wijn of een biertje.
Recept
« Terug naar recepten
Zuurkool met Appelperenstroop en Speklapjes
PT150M
Zuurkool met Appelperenstroop en Speklapjes
Weer eens een andere variant met zuurkool.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkool met Appelperenstroop en Speklapjes te bereiden
1).Maak de marinade met de ketjap en appelperenstroop en smeer daarmee de speklappen goed in en laat die vervolgens afgedekt in de koelkast goed intrekken.
2).In een grote pan met dikke bodem de helft van het vet heet laten worden en uien, knoflook, peperkorrels,
jeneverbessen, mespunt kruidnagel, geraspte appel en peren al roerend garen, tot de uien zacht zijn geworden.
3).Doe de wijn er in en roer even om.
4),De zuurkool mag er nu bij met de laurierblaadjes en de serehstengels, de thijm en de rozemarijn.
5).Wanneer de inhoud van de pan gaat borrelen, deksel er op doen en in de oven schuiven gedurende minimaal 90 minuten.
6)De laatste 20 minuten de rookworst even snel in de pan doen en het spul weer rap in de oven duwen.
7).De gemarineerde speklapjes bakken in de 2-de portie ganzenvet.
2).In een grote pan met dikke bodem de helft van het vet heet laten worden en uien, knoflook, peperkorrels,
jeneverbessen, mespunt kruidnagel, geraspte appel en peren al roerend garen, tot de uien zacht zijn geworden.
3).Doe de wijn er in en roer even om.
4),De zuurkool mag er nu bij met de laurierblaadjes en de serehstengels, de thijm en de rozemarijn.
5).Wanneer de inhoud van de pan gaat borrelen, deksel er op doen en in de oven schuiven gedurende minimaal 90 minuten.
6)De laatste 20 minuten de rookworst even snel in de pan doen en het spul weer rap in de oven duwen.
7).De gemarineerde speklapjes bakken in de 2-de portie ganzenvet.