KookJij

Zuurkool met specerijen en vis (of casselerrib)

Een heerlijk zuurkool met specerijen en vis (of casselerrib) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurkool met specerijen en vis (of casselerrib) te bereiden

1).Bak de kleine blokjes spek uit tot ze goudbruin en knapperig zijn en haal ze dan uit het vet en zet ze apart.
2).Het overgebleven vet gebruiken we om de uien en lombokjes in aan te zweten tot ze zacht zijn en de uien glazig zien.
3).Doe dan de uienprut in een grotere pan met dikke bodem en deksel.
Doe daarbij de knoflook en roer even goed door.
4).Dan de kruiden er bij en even goed door elkaar roeren tot de geuren de pan uit stijgen.
5).Nu de zuurkool er bij met het glas witte wijn. Roer dat zo goed mogelijk door elkaar als mogelijk is, doe het deksel er op en zet gedurende een uur weg in de oven die al was voorgewarmd op 110 graden Celsius.
6).De zuurkool is nu klaar en vervolgens worden klaargemaakt:
->puree van aardappelen
->witvis of zalm kortgebakken + gebakken appeltjes
->ipv vis casselerrib,die dan gegaard moet worden + gestoofde kweeperen

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Serveer bv met puree,gebakken witvis en gebakken appeltjes of met puree,casselerrib en gestoofde kweeperen.
DIEN OP :Verdeel de puree op de borden (in het midden),daaromheen de zuurkool,daarop de gebakken appeltjes en daarop de kortgebakken vis.Strooi wat uitgebakken spekjes er over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst