Het kan zo worden opgediend.Je kunt er ook voor kiezen om er een
mooie aardappelpuree bij te geven.
****
*Je kunt als vlees ook kiezen voor klapstuk,karbonade,enz.
*Een stuk gebraden vis ook prima
*Voor de luxe paarden is gebraden fazant een optie en een Mont Béliard worstje (heel moeilijk te krijgen in Nederland)
Recept
« Terug naar recepten
Zuurkool Sudder Schotel met Speklapjes en Rookworst
PT660M
Zuurkool Sudder Schotel met Speklapjes en Rookworst
Een heerlijk zuurkool sudder schotel met speklapjes en rookworst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
660 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkool Sudder Schotel met Speklapjes en Rookworst te bereiden
1).Verhit het ganzenvet in een grote braadpan en laat daarin de uien,
knoflook,appel,ananas,cranberries,jeneverbessen,peperkorrels,komijn en laurierblaadjes aanfruiten tot de uien glazig geworden zijn.
2).Doe dan de zuurkool er bij en roer goed door,zodat er een homogeen mengsel is verkregen.
3).Stort nu de helft van de massa in de ovenschotel en leg er de plakken zuurkoolspek op en de rookworst.Dek dan af met de rest van de zuurkool massa.
4).Giet hierover de appelsap en leg wat klontjes boter op de massa.Deksel er op en in de oven die op 80 - 90 graden Celsius staat
5).De deur uitgaan naar het werk en 's avonds bij thuiskomst de speklapjes braden.De schotel uit de oven halen en uit laten dampen.
Klaar is kees! Binnen een kwartier zit je aan tafel!
knoflook,appel,ananas,cranberries,jeneverbessen,peperkorrels,komijn en laurierblaadjes aanfruiten tot de uien glazig geworden zijn.
2).Doe dan de zuurkool er bij en roer goed door,zodat er een homogeen mengsel is verkregen.
3).Stort nu de helft van de massa in de ovenschotel en leg er de plakken zuurkoolspek op en de rookworst.Dek dan af met de rest van de zuurkool massa.
4).Giet hierover de appelsap en leg wat klontjes boter op de massa.Deksel er op en in de oven die op 80 - 90 graden Celsius staat
5).De deur uitgaan naar het werk en 's avonds bij thuiskomst de speklapjes braden.De schotel uit de oven halen en uit laten dampen.
Klaar is kees! Binnen een kwartier zit je aan tafel!
bametz-saffrie zegt:
Dit is ECHT smullen!
Bedankt!!:D:p