Verdeel de zuukool over de borden en de vleessoorten over de borden.
Geef er gekookte aardappels bij en diverse soorten mosterd. Als de schotel te droog mocht zijn, smelt dan wat extra ganzenvet er bij.
NOOT: Het is wellicht verstandig om de worsten in te prikken met een vork, om te voorkomen dat ze stuk barsten bij het koken.
Recept
« Terug naar recepten
Zuurkool uit Zuid-Duitsland
PT180M
Zuurkool uit Zuid-Duitsland
Een heerlijk zuurkool uit zuid-duitsland recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Wijnboer in Kaiserstuhl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkool uit Zuid-Duitsland te bereiden
1).Spoel de zuurkool een paar maal om "brine" smaak te verwijderen. Zuurkool na het spoelen goed uitknijpen.
2).Smelt het ganzenvet in een grote pan en fruit daarin aan de ui en de knofllook, tot de ui glazig is geworden.
3).Doe er dan bij de kippenbouillon, de jeneverbessen en de appels. Breng aan de kook.
4).Dan gaat de uitgeplozen en gespoelde zuurkool er bij met de kruiden, zeezout en peper .Breng dit aan de kook en leg alle vleessoorten boven op de zuurkool en doe het deksel dicht. Zet het vuur op laag en laat alles 30 minuten sudderen.
5).Doe nu de helft van de zuurkool in een grote ovenschaal, leg daarop alle vlezen en bedek dat weer met de andere helft zuurkool en zet de schaal in de oven gedurende 1 uur, zodat het vocht goeddeels is verdwenen.
6).Snij het zwoerd van de buikspek en snij het spek in plakken.
2).Smelt het ganzenvet in een grote pan en fruit daarin aan de ui en de knofllook, tot de ui glazig is geworden.
3).Doe er dan bij de kippenbouillon, de jeneverbessen en de appels. Breng aan de kook.
4).Dan gaat de uitgeplozen en gespoelde zuurkool er bij met de kruiden, zeezout en peper .Breng dit aan de kook en leg alle vleessoorten boven op de zuurkool en doe het deksel dicht. Zet het vuur op laag en laat alles 30 minuten sudderen.
5).Doe nu de helft van de zuurkool in een grote ovenschaal, leg daarop alle vlezen en bedek dat weer met de andere helft zuurkool en zet de schaal in de oven gedurende 1 uur, zodat het vocht goeddeels is verdwenen.
6).Snij het zwoerd van de buikspek en snij het spek in plakken.