Recept
« Terug naar recepten
Zuurkoolschotel met spek en rookworst
PT60M
Zuurkoolschotel met spek en rookworst
Een heerlijke ovenschotel met zuurkool spekjes en rookworst.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen creatie door verschillende recepten samen te voegen.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkoolschotel met spek en rookworst te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C, heteluchtoven op 185°C.
Bak de spekjes uit, snijdt de rookworst in blokjes. Maak de aardappelpuree zoals op de verpakking staat. Voeg hierna de spekjes, rookworst en de kaas toe en meng het geheel. Snij de banaan in plakjes en voeg deze ook toe aan de aardappelpuree en meng nogmaals.
Vet de ovenschaal in en leg de zuurkool op de bodem, de zuurkool hoeft niet eerst verwarmd te worden. Doe hierop het aardappelpuree engsel en maak het mooi vlak.
Zet de schotel vervolgens 40 minuten in de oven.
Bak de spekjes uit, snijdt de rookworst in blokjes. Maak de aardappelpuree zoals op de verpakking staat. Voeg hierna de spekjes, rookworst en de kaas toe en meng het geheel. Snij de banaan in plakjes en voeg deze ook toe aan de aardappelpuree en meng nogmaals.
Vet de ovenschaal in en leg de zuurkool op de bodem, de zuurkool hoeft niet eerst verwarmd te worden. Doe hierop het aardappelpuree engsel en maak het mooi vlak.
Zet de schotel vervolgens 40 minuten in de oven.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
djmagich zegt:
ger2 zegt:
Martha zegt:
Els zegt:
Groet Els;)
bametz-saffrie zegt: