KookJij

Zuurkoolschotel met spek en rookworst

Een heerlijke ovenschotel met zuurkool spekjes en rookworst.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen creatie door verschillende recepten samen te voegen.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurkoolschotel met spek en rookworst te bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C, heteluchtoven op 185°C.
Bak de spekjes uit, snijdt de rookworst in blokjes. Maak de aardappelpuree zoals op de verpakking staat. Voeg hierna de spekjes, rookworst en de kaas toe en meng het geheel. Snij de banaan in plakjes en voeg deze ook toe aan de aardappelpuree en meng nogmaals.

Vet de ovenschaal in en leg de zuurkool op de bodem, de zuurkool hoeft niet eerst verwarmd te worden. Doe hierop het aardappelpuree engsel en maak het mooi vlak.
Zet de schotel vervolgens 40 minuten in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
lekker met de banaan er doorheen! "dempt"de zure smaak v.d. zuurkool wat af,want ff de zuurkool afspoelen of uitknijpen vind/vond ik geen optie. Heerlijk om weer de stamppotten te eten!:p:D
djmagich

djmagich zegt:
Dank jullie voor alle reacties :) Uiteraard kan alles ook vers, en uit de biologische winkel. Denk dat ik dat binnenkort ook eens ga doen, naar de biologische winkel. Ben nu toch wel benieuwd geworden!!

Harry Löhr
ger2

ger2 zegt:
Ik ben het eens met beide vorige reacties, alleen zou ik er voor gaan om alle ingrediënten uit de biologische winkel te halen. Ook de aardappelen, je kunt je moeilijk voorstellen hoeveel meer smaak daar in zit.
Martha

Martha zegt:
Ga hem beslist maken maar dan wel van verse puree en zuurkool doe de zuurkool altijd even in de diepvries daar wordt ie zoeter van en dan snij ik hem bevroren aan stukjes heb je niet van die lange slierten .. stoven in appelsap of druivensap. Groetjes martha.
truusvan holten

truusvan holten zegt:
Ben het met els eens, vers is lekkerder. Groetjes, truus.
Els

Els zegt:
Jammer dat je geen vers producten pakt,het is zoveel lekkerder met een verse puree en verse zuurkool en echt niet moeilijker om te maken.Ik ga deze zeker van de week eens maken.Heerlijk!!!!!
Groet Els;)