Recept
« Terug naar recepten
Winterse quiche met spruitjes en rookworst
PT45M
Winterse quiche met spruitjes en rookworst
De heerlijke winterse combinatie van spruitjes en rookworst nu eens een
keertje heel verrassend uitgevoerd in een quiche. De appel geeft het
gerecht een heerlijk fris accent. Als je dit lekker vind zal deze
Spruitjesstamppot-met-appel vast ook wel in de smaak vallen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Winterse quiche met spruitjes en rookworst te bereiden
- Rol het deeg uit en leg het in de bakvorm. (Als je het bakpapier eronder gebruikt hoef je de vorm niet in te vetten, zonder bakpapier vet je de vorm eerst in.)
- Zet de bodem alvast in de oven terwijl je de oven voorverwarmt op 200° C. (+/- 15 minuten)
- Maak de spruiten schoon, kook ze 5 minuutjes en laat ze uitlekken.
- Fruit de fijngesneden ui en voeg de in schijfjes gesneden rookworst en de in stukjes gesneden appel toe (schil mag eraan blijven).
- Voeg als laatste de voorgekookte spruiten toe, schep alles goed door elkaar en verdeel het over het voorgebakken taartdeeg.
- Bestrooi het geheel met peper, zout en nootmuskaat.
- Verdeel de geraspte kaas eroverheen.
- Klop de eieren met de crème fraîche en giet het mengsel over de taart.
- Zet de taart nog een half uur in de oven op 200° C.